Доставка з Німеччини в Україну: що потрібно знати про вантажні перевезення з Німеччини

06 Вересня 2024, 14:42 - Леся Семеніхіна
Автомобільні вантажні перевезення з Німеччини в Україну є популярним і ефективним способом доставки товарів. Основними перевагами цього методу є гнучкість у виборі маршрутів і швидкість доставки. Вартість перевезення залежить від ваги та об’єму вантажу, а також відстані між пунктами відправлення і доставки. Співпраця з надійними логістичними компаніями може значно спростити процес перевезення вантажів і будь-яка доставка з Німеччини в Україну буде швидкою та надійною.

ЗМІСТ СТАТТІ

Німеччина є доволі близьким сусідом України. Саме тому доставка з Німеччини в Україну не втратила популярності навіть після повномасштабного вторгнення. 

Які існують шляхи перевезень вантажів з Німеччини в Україну

Доставка вантажів автотранспортом після завантаження на складі - фото
Процес завантаження вантажів в автотранспорт на складах

Повітряний простір України для цивільної авіації поки що не відкрили, тому доставка в Німеччину з України та навпаки – можлива виключно наземним транспортом. Основним варіантом наразі є автомобільні перевезення. Доставка з Німеччини таким способом складає більшу частину перевезень і такий варіант має свої переваги:

  • маневреність автомобільного транспорту. Якщо якась дорога перекрита, автомобіль може змінити маршрут. Це дозволить не витрачати час на очікування;
  • можливість вибору автомобіля. Невеликі партії можна перевезти мікроавтобусом. Це вийде економніше;
  • швидкість. У Німеччині є багато швидкісних трас. Вони зекономлять час на перевезення. 

Особливості перевезень з Німеччини в Україну у воєнний час

Оголошення в Україні воєнного стану та активні бойові дії в деяких регіонах країни дещо змінили перевезення вантажів з-за кордону:

  • ціни на доставку з України в Німеччину та навпаки підвищилися;
  • терміни у деяких випадках стали довшими;
  • вантажі перевізники привозять лише до тих регіонів, які розташовані далеко від фронту. 

Проте ці послуги навіть в таких умовах користуються популярністю. Наприклад, Німеччина є одним з провідних постачальників високоякісного енергетичного обладнання, включаючи генератори, трансформатори, системи зберігання енергії та інші компоненти – це все особливо актуально зараз, враховуючи воєнний стан в Україні і часті проблеми з енергетикою в країні.

Яка ціна доставки з Німеччини в Україну автомобільним транспортом

автомобільні перевезення вантажів - фото
Автомобільні перевезення вантажів

Розглянемо перевезення вантажів з Німеччини в Україну саме автомобільним транспортом. Є декілька факторів, які варто врахувати:

  • яку кількість товару треба перевезти. Якщо вантаж невеликий, але не обрано збірні вантажі, то вийде доволі дорого. 
  • тип вантажу, адже для деяких товарів потрібні особливі умови зберігання. Наприклад, перевезення рефрижератором, якщо продукти чи ліки потребують зниженого температурного режиму, буде коштувати дорожче;
  • з якого німецького населеного пункту відправляється вантаж і куди в Україні його доставляють, бо кілометраж різний і ціна перевезення теж відповідно міняється. 
  • терміновість доставки – що швидшою має бути доставка вантажів з Німеччини, то відповідно зростає вартість такої послуги.

Збільшувати ціну можуть і додаткові послуги, які може замовити клієнт у транспортної компанії: пакування, якщо товар крихкий, чи страхування, якщо він цінний або потрібні гарантії на випадок втрати товару. 

Щоб отримати точну ціну для вашого конкретного вантажу, краще звернутися до спеціалістів логістичної компанії Profi Cargo Service і отримати комерційну пропозицію, яка врахує всі ваші вимоги та умови.

Як довго триває доставка з Німеччини в Україну

Доставка вантажу з Німеччини, яка виконується наземним транспортом, може зайняти від кількох тижнів до кількох днів. Все залежить від того, звідки потрібно перевезти товар, і яким способом це робитиметься, адже є також збірні вантажі, які можуть завантажуватися дещо довше. У таких випадках замовникам іноді доводиться чекати, поки набереться вантажів для повного заповнення автомобіля. 

Також слід враховувати час, необхідний для митного оформлення – це може вплинути на загальну тривалість доставки. Якщо всі документи підготовлені заздалегідь і немає затримок на митниці, процедура проходить швидше. В іншому випадку митне оформлення може додати кілька днів до загального часу доставки.

У середньому тривалість доставки окремим автомобілем складає 3-5 днів, збірні вантажі доставляються за 6-15 днів, але може бути, як швидше, так і довше в окремих випадках.